Scheldestromen

Volgens de Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft het Waterschap Scheldestromen onterecht medewerking verleend aan een groot ophogingsproject in de Perkpolder (Zeeland). Het Waterschap heeft daarbij onvoldoende oog gehad voor de waterkwaliteit en waterfuncties.

De besproken ophoging zal onderdeel vormen van een nieuw stranddorp in de Perkpolder. In het dorp zullen 200 woningen, een wandelpromenade, een strand en een beachclub worden gebouwd. Voor de ophoging zal 1 tot 1,5 miljoen m3 grond worden gebruikt. Toestemming van het Waterschap is nodig om te voorkomen dat het water in de omgeving van het dorp vervuild raakt. 

Volgens de rechtbank heeft het Waterschap bij het instemmen met de ophoging onvoldoende oog gehad voor de waterkwaliteit en waterfuncties. Er is geen rekening gehouden met de hoeveelheid, herkomst en kwaliteit van de grond. Hierdoor heeft het Waterschap niet kunnen vaststellen dat de chemische en ecologische kwaliteit van het omliggende water voldoende beschermd is. Ook heeft het Waterschap niet goed kunnen inschatten of het water nog wel geschikt is voor gebruik door mensen, bijvoorbeeld voor gebruik als zwemwater.

Door de rechtszaak van de Stichting Schone Polder zal het Waterschap opnieuw moeten beslissen of de ophoging een gevaar zal vormen voor de omgeving. Er zal daarbij beter gekeken moeten worden naar de gevolgen voor de waterkwaliteit en waterfuncties.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBZWB:2023:9101&showbutton=true&keyword=h%25c3%25b6rchner&idx=1

Contact opnemen

U vindt ons hier

Bezoek ons

Princenhagelaan 1 - b3
4813 DA Breda
(Park Princeville Kantoren)

Bel of mail

Telefoon +
076 - 531 41 41
Fax +
076 - 531 41 40
Email +

Advocaten

mr. R. Hörchner | |
mr. F. Bajrami |
mr. T. Polat |

Route

Auto +
Klik hier
Openbaar vervoer +
Klik hier
Google Maps +
Klik hier