Distributiecentrum

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft de bouw van een nieuw logistiek centrum aan de Oosterhoutseweg in Breda stilgelegd. Hoewel de gemeente de bouw van twee distributiecentra met kantoren al had goedgekeurd, moet zij dit besluit nu opnieuw bekijken.

Op verzoek van verschillende milieuverenigingen, bijgestaan door mr. R. Hörchner, heeft de rechter besloten dat de vergunning voor distributiecentrum De Posthoorn nog niet gebruikt zal mogen worden. De gemeente zal eerst de gevolgen van het project beter moeten bekijken. Er zal o.a. beoordeeld moeten worden of de buizerd die in het gebied voorkomt voldoende wordt beschermd. Ook zal de uitstoot van stikstof moeten worden berekend en zal er meer bekend moeten worden over de te bouwen geluidswal.   

In de huidige vorm is de toestemming in strijd met geldende regels en zal deze waarschijnlijk door de gemeente moeten worden ingetrokken. Totdat de gemeente een nieuw besluit neemt, legt de rechter de bouw van het centrum dus alvast stil. Het is nu afwachten tot welke conclusie de gemeente zelf zal komen.

Contact opnemen

U vindt ons hier

Bezoek ons

Princenhagelaan 1 - b3
4813 DA Breda
(Park Princeville Kantoren)

Bel of mail

Telefoon +
076 - 531 41 41
Fax +
076 - 531 41 40
Email +

Advocaten

mr. R. Hörchner | |
mr. F. Bajrami |
mr. T. Polat |

Route

Auto +
Klik hier
Openbaar vervoer +
Klik hier
Google Maps +
Klik hier